Het Waalder kunstwerk

Slider

Het Waalder kunstwerk

De Corona-crisis heeft besluitvorming over een kunstwerk in het dorp even opgehouden, maar we pakken de draad nu weer op.
Op de algemene ledenvergadering van 9 maart jl. hebben we de beeldhouwer Taeke Friso de Jong aan jullie voorgesteld. We hebben uitgelegd hoe het proces voor de keuze van het kunstwerk voor het dorp tot nu toe verlopen is en hoe we uiteindelijk, via het beeld van Jac. P. Thijsse, tot de keuze voor Taeke de Jong zijn gekomen.
Op ons verzoek heeft Taeke twee ontwerpen gemaakt en aan de vergadering gepresenteerd. Van het gekozen ontwerp wordt een bronzen beeld van 60 – 70 cm hoog gemaakt dat op een natuurstenen sokkel wordt geplaatst naast de kerk of bij het dorpshuis.
In die vergadering is besloten om de ontwerpen bij Hotel De Waal ten toon te stellen om iedereen in staat te stellen ze goed te kunnen bekijken. Het hotel is inmiddels weer – gedeeltelijk – geopend en tot 1 september 2020 kan je daar je voorkeur op papier zetten voor:

A) Meisje op step.
B) Man met bootonderdeel.
C) Geen van beiden.

 

Beeldje A 4 Beeldje B 2 170x337
  

                                                                                    

 Je kunt ook een mailtje sturen met je keuze A, B of C aan

 

Zet daarbij het woord 'KUNST' in het onderwerpveld.

De uitslag zal in september bekend worden gemaakt samen met een plan voor een eventueel vervolg. Al vast dank voor je moeite.

Namens de dorpscommissie
Guus Lange