De Waal Texel

Het Waalder kunstwerk deel 2. Geef uw mening en stem

De-Waal.-Texel.-1024x7482.jpg

Beste Waalders

Graag presenteren we een nieuw voorstel voor een kunstwerk voor het dorp.

Na de overtuigende afkeuring van het vorige voorstel denkt het bestuur van de dorpscommissie nu met een sterk nieuw voorstel te komen. Dat denken we omdat we al enkele zeer positieve geluiden hebben gehoord over de kunstwerken van Ton Kalle.

Ton Kalle heeft deze zomer tijdelijk een beeldhouwwerk in Waalenburg geplaatst dat ons en, zo gezegd, meer mensen in De Waal bijzonder aanspreekt. Het beeldhouwwerk bestaat uit drie grote zwerfstenen met daartussen twee glad gepolijste granieten platen (zie foto in de bijlage).

Om kort te gaan: we hebben Ton Kalle gevraagd een nieuw ontwerp te maken voor een kleiner beeldhouwwerk in het dorp. In de bijgevoegde fotomontage is te zien hoe het kunstwerk er ongeveer uit kan komen te zien.

Voor foto's en meer achtergronden en overwegingen hoe we tot deze voordracht zijn gekomen verwijzen we je naar de bijlage. Klik hier voor de bijlage: "Achtergronden en motivatie''

De vraag die we vandaag aan u voorleggen is:

Willen we een kunstwerk van Ton Kalle in het dorp?

Graag uw Ja of Nee of Geen mening in een email naar guus.lange@gmail.com  . De sluitingstermijn voor deze peiling is 15 november. Alleen stemmen van inwoners uit het postcodegebied van De Waal worden geteld.

Wij zijn er van overtuigd dat het kunstwerk een mooi en beeldbepalend werk zal worden en dat u de rest van uw leven in De Waal zult zien. Daarom: het kunstwerk gaat iedere bewoner aan. Het bestuur van de dorpscommissie, maar straks ook het Texelfonds, willen zeker weten of er voldoende draagvlak is voor dit kunstwerk. Daarom een klemmend verzoek: geef je mening! Het is immers slechts een kleine moeite om uw stem te laten horen.

 

Alvast bedankt!

Namens het bestuur
Corrie de Jager, Henk Broekman en Guus Lange