De Waal Texel

Dansavonden Interdans Texel weer van start.

De-Waal.-Texel.-1024x7482.jpg

Interdans Texel, vereniging voor werelddans (volksdansen), biedt vanaf september weer wekelijks een gevarieerd internationaal dansprogramma aan. Werelddans is de verzamelnaam voor dans uit alle culturen van de wereld met een grote verwantschap met wereldmuziek. Het gaat om de oorspronkelijke dans van een streek, bevolkingsgroep of cultuur en wordt in Nederland zowel door professionele dansers als door amateurs uitgevoerd, als theaterdans en als recreatieve dans. Verschillende vormen als kringdansen. rijdansen, en parendansen (twee-of viertallen) komen aan bod. Een vaste partner is niet nodig. Er worden dansen gedaan uit onder meer Griekenland, Roemenië, Turkije, Armenië, Israël, Hongarije, Kroatië, Macedonië, Servië, Amerika en Nederland.
Dansen vergroot je muzikaliteit en ritmegevoel, het verbetert het geheugen, de balans, het fysiek zelfvertrouwen en de concentratie, mede doordat bewegen op muziek zo'n positief effect heeft op de hersenen. Je gebruikt/traint ook je geheugen, omdat je alle danspasjes moet onthouden. Dansen is goed voor je, omdat bewegen gezond is en het onze stemming verbetert maar het allerleukst is dat we door samen te dansen een gezellige avond en plezier hebben.
De afgelopen jaren hebben we ‘aangepast’ moeten dansen (los met afstand in de kring), wat voor iedereen, maar vooral voor beginnende dansers lastig was omdat het ‘houvast’ werd gemist. Nu alle coronamaatregelen van de baan zijn kan er weer zowel met handen vast als, indien gewenst, los gedanst worden. Ook alle dansvormen (rij-, kring, 2-tallen etc.) zijn nu weer mogelijk.
We dansen elke woensdagavond in dorpshuis De Wielewaal in De Waal, onder de enthousiaste leiding van Henk Janssen. Van 19.45 – 20.45 uur wordt een dansprogramma voor beginners aangeboden, waarna er van 21.00 – 22.00 uur gedanst wordt door de gevorderden. Iedereen van jong tot oud, beginner of gevorderdere danser is bij ons van harte welkom. Heeft u belangstelling? Kom dan vrijblijvend en gratis een avond meedoen. Nieuwe leden zijn van harte welkom!
Voor inlichtingen kunt u bellen met Henk Janssen (tel: 06 22171230) of met Kees Veth (tel: 06 30877921 of 313516)