De Waal Texel

Start dansavonden Interdans Texel

De-Waal.-Texel.-1024x7482.jpg

Interdans Texel, vereniging voor werelddans (volksdansen), start op woensdagavond 6 september a.s. weer met de wekelijkse dansavonden waarop een gevarieerd internationaal dansprogramma wordt aangeboden. Werelddans is de verzamelnaam voor dans uit alle culturen van de wereld met een grote verwantschap met wereldmuziek. Het gaat om de oorspronkelijke dans van een streek, bevolkingsgroep of cultuur. Verschillende vormen als kringdansen, rijdansen, en parendansen (twee-of viertallen) komen aan bod. Een vaste partner is niet nodig.
Er worden dansen gedaan uit onder meer Griekenland, Roemenië, Turkije, Armenië, Israël, Hongarije, Kroatië, Macedonië, Servië, Amerika en Nederland.
Dansen vergroot je muzikaliteit en ritmegevoel, het verbetert het geheugen, de balans, het fysiek zelfvertrouwen en de concentratie, mede doordat bewegen op muziek zo'n positief effect heeft op de hersenen. Je gebruikt/traint ook je geheugen, omdat je alle danspasjes moet onthouden. Dansen is goed voor je, omdat bewegen gezond is en het onze stemming verbetert maar het allerleukst is dat we door met elkaar te dansen een gezellige avond en plezier hebben samen.
We dansen elke woensdagavond in dorpshuis De Wielewaal in De Waal, onder de enthousiaste leiding van Henk Janssen. Van 19.45 – 20.45 uur wordt een dansprogramma voor beginners aangeboden, waarna er van 21.00 – 22.00 uur gedanst wordt door de gevorderden. Iedereen van jong tot oud, beginner of gevorderdere danser is bij ons van harte welkom. Heeft u belangstelling? Kom dan vrijblijvend en gratis een avond meedoen. Het zou leuk zijn als bewoners van De Waal e.o. met ons mee komen doen!
Voor inlichtingen kunt u bellen met Henk Janssen (tel: 06 22171230) of met Kees Veth (tel: 06 30877921 of 313516)

Inschrijven voor nieuws updates

Voor nieuws updates meld je aan via onze contact pagina.

Website en techniek door WEBJONGENS