De Waal Texel

Alzheimer Cafe Texel februari

De-Waal.-Texel.-1024x7482.jpg

 

Beste mensen,

Graag nodigen wij u uit voor het aankomend Alzheimer Café met als thema 'Dementie en euthanasie'.
Er zijn veel vragen en onduidelijkheden rondom euthanasie bij dementie. Jacquelien Dros, huisarts/consultatie arts bij euthanasie (SCEN-arts) en werkzaam bij Geriant, geeft uitleg over de invloed die je zelf kunt uitoefenen op de laatste levensfase met dementie.

Vragen als 'Hoe is het wettelijk geregeld in Nederland? Is iemand wilsbekwaam en wie bepaalt dat? Wat is een wilsverklaring? Kunnen mensen een behandelverbod vastleggen? Wat is palliatieve sedatie? Kunnen gevolmachtigden of familieleden invloed uitoefenen? Bij wie moet je zijn met een verzoek tot euthanasie? Wat doet de huisarts, de SCEN-arts, het Expertisecentrum Euthanasie? En de NVVE, de Nederlandse Vereniging voor een vrijwillig levenseinde?' komen aan bod. Er is alle gelegenheid om vragen te stellen over dit complexe thema.

Mochten er mensen in uw omgeving zijn die belang hebben bij deze informatie, stuur de mail dan gerust door of kom samen naar het Alzheimer Café. U bent van harte welkom!

Meer informatie vindt u in de bijlage.

 

Afgelopen najaar hebben we bij binnenkomst een vragenlijst aan alle bezoekers van het Alzheimer Café uitgereikt.
Dit heeft voor ons als vrijwilligers een goed inzicht gegeven in hoe het gaat en waar nog verbeteringen mogelijk zijn. De vele positieve reacties geven ons het gevoel dat we op de goede weg zijn en voor mensen met dementie, mantelzorgers en vrijwilligers van grote betekenis en steun zijn. Zowel het inhoudelijke gedeelte als de ontmoeting en napraten worden daarin benoemd. M.n. aan de uitleen/dementheek/informatietafel gaan we meer aandacht besteden. We nemen de suggesties voor bepaalde onderwerpen, gastsprekers mee in het programma voor het najaar en daarna. Een enquête is een momentopname. We staan natuurlijk altijd open voor reacties en suggesties van u als bezoeker.

Hartelijke groeten,

Vrijwilligersgroep Alzheimer Café Texel

Wilt u geen berichten van het Alzheimer Café Texel meer ontvangen? Dan even een mailtje naar e.rijk@zorgring.nl

Inschrijven voor nieuws updates

Voor nieuws updates meld je aan via onze contact pagina.

Website en techniek door WEBJONGENS