De Waal Texel

Inspiratieavond Texelfonds

Slider

Het Texelfonds stuurt ons de volgende herinnering met leuke voorbeelden. Zie ook bij het Nieuws, "wie jarig is, trakteert....".

Op woensdag 15 januari is er om 20.00 uur een inspiratie avond in het dorpshuis van De Waal over het project Verrijk je Buurt, waarvoor we graag zoveel mogelijk mensen op de been willen brengen. Het Texelfonds probeert buurtbewoners te stimuleren om leuke ideeën in te dienen voor activiteiten of andere zaken waarmee de leefomgeving nog leuker wordt. Op de website staan wat voorbeelden. En er zijn bijvoorbeeld al ideeën geopperd elders op Texel voor speelveldjes, bloementuinen bij een dorpsentree, een gezamenlijke moestuin, een workshop voor buurtbewoners, een taartenbakwedstrijd, een tentoonstelling van zelfgemaakte producten etc.
Er is per project een bijdrage van maximaal €3000,- beschikbaar. Het is mogelijk om meerdere ideeën in te dienen, want de totaal beschikbare pot met geld is groter.
Het indienen van een voorstel is eenvoudig. Er zijn een paar spelregels waaraan een aanvraag moet voldoen. Het bestuur van het Texelfonds neemt eind maart een beslissing welke plannen op een bijdrage kunnen rekenen. Het zou fijn zijn als je ook wil komen die brainstormavond en zoveel mogelijk mensen uit je netwerk wilt meenemen. Er worden twee gratis consumpties en koek uitgedeeld.
Mocht je vooraf nog meer informatie willen, bel me dan via 0653144207 of kijk op https://texelfonds.verrijkjebuurt.nl/
Je hoeft niet te wachten met plannen indienen tot die avond, als je eerder al met een paar mensen een idee hebt, kun je het format op de website volgen en het alvast indienen. Zien we jullie dan?