De Waal Texel

Uitvoering plannen Mooier De Waal

De-Waal.-Texel.-1024x7482.jpg

Op woensdag 20 april bent u uitgenodigd voor een informatieavond over de recente ontwikkelingen en planning rondom het project Mooier De Waal. De bijeenkomst is in het Dorpshuis De wielewaal en begint om 19.15 uur. Vanaf 19.00 uur is de deur open.
Om u geheugen op te frissen hieronder een korte samenvatting hetgeen er de afgelopen 7 jaar is gedaan en bereikt.
Voorafgaand aan de Algemene Ledenvergadering van 2020 presenteerde Stedenbouwkundig bureau Loos van Vliet in samenwerking met de Gemeente en Werkgroep Mooier de Waal de plannen voor herinrichting van de Bomendiek, Hogereind (bij de rotonde) en de Sommeltjesweg. De opdracht en financiering voor de plannen aan Stedenbouwkundig bureau Loos van Vliet is gedaan door de Gemeente na goedkeuring door de gemeenteraad.
.
De werkgroep Mooier De Waal is een afspiegeling van het dorp en wordt gevormd door mensen die hun “buurtje” vertegenwoordigen. De werkgroep is in 2015 voor het eerst samengekomen. De inventarisatie van knelpunten en het proces om tot veilige oplossingen te komen duurde uiteindelijk 5 jaar. Met medewerking van Henk Veenstra een landelijk erkent specialist op het gebied van Shared Space en een subsidie van het Texelfonds zijn de plannen voorbereid. Het Stedebouwkundig bureau Loos van Vliet heeft in opdracht van de Gemeente de plannen uitgewerkt en in het voorjaar van 2020 gepresenteerd in het dorpshuis. De plannen worden enthousiast ontvangen door de aanwezigen op de bijeenkomst.

Het is de bedoeling dat we a.s. woensdag 20 april bekijken in hoeverre de presentatie van de voorgestelde realisatie aansluit bij de in 2020 door de gemeente gepresenteerde en door het dorp enthousiast ontvangen plannen van Stedebouwkundig Bureau Loos van Vliet.

 

klik hier om de plannen van Bureau Loos van Vliet te downloaden en/of te printen