De Waal Texel

Onthullingen stenen banken.

De-Waal.-Texel.-1024x7482.jpg

Onthulling kunstwerken van Ton Kalle bij de Waal op 29 oktober 2022.

Na vele jaren konden we eindelijk het kunstwerk, geschonken door het Texel Fonds, tezamen met het gelijk aangekochte kunstwerk in Waalenburg, officieel onthullen. Voorafgaande aan de onthullingen werden alle genodigden en geïnteresseerden ontvangen in het dorpshuis. Na een welkom door Henk Broekman namens de Dorpscommissie van de Waal hield Arthur Oosterbaan een voordracht over het ontstaan van het Oude Land van Texel waar de Waal op ligt en de oorsprong van de vele zwerfkeien die hier worden aangetroffen.
De bank in de Waal, genaamd “Tussen de Sterren”, werd onthuld door de wethouder van Cultuur Remco van der Belt door het verwijderen van het “sterrenkleed” van het informatiepaneel. Daarop wordt verwezen naar de zwerfkeien die vroeger als fundament van de oude kerk hebben gediend. Na een toepasselijk gedicht voorgedragen en gemaakt door eilanddichter Fiet van Beek en een toespraak door Piet Heijne van het Texel Fonds toog het gezelschap zich met de Jan Plezier op weg naar Waalenburg.
In Waalenburg onthulde de wethouder de bank “Heb jij die vogel gezien” en bracht daarna een toost uit met alle aanwezigen. Eckard Boot sprak namens Natuurmonumenten, de beheerder van de polder. Tot slot werd door de kunstenaar, Ton Kalle , een korte toelichting gegeven op het ontstaansproces.
Met de Jan Plezier werden alle aanwezigen na afloop weer naar de Waal teruggereden.
Met dank aan alle sponsoren en de medewerking de Gemeente Texel en Natuurmonumenten die het mogelijk hebben gemaakt om deze kunstwerken aan te schaffen en te beheren en alle aanwezigen voor hun betrokkenheid.

Dorpscommissie van de Waal.

 

onthulling banken Ton Kalle 26

onthulling banken Ton Kalle 27

 

 

onthulling banken Ton Kalle 25

onthulling banken Ton Kalle 28

onthulling banken Ton Kalle 29

onthulling banken Ton Kalle 30

onthulling banken Ton Kalle 31

onthulling banken Ton Kalle 22

 onthulling banken Ton Kalle 19

 onthulling banken Ton Kalle 23

 

 

Inschrijven voor nieuws updates

Voor nieuws updates meld je aan via onze contact pagina.

Website en techniek door WEBJONGENS